logotennis

tennishallen och framtiden

Stockholms tennishall är en anrik hall med en fantastisk historia. Tyvärr gick hallens arrende ut 2001, och meningen var att hallen då skulle rivas för att det skulle anläggas en park  där hallen ligger. Som tur var fanns en opinion mot hallens nedläggning och sedan dess ligger hallen kvar på nåder - och med rivningskontrakt.

Många människor har under åren engagerat sig för att hallen skall få stå kvar. Bland annat Tennishallens Vänner som består av alla kategorier av människor som haft med Stockholms Tennishall att göra – elitspelare, tennistränare, motionärer, tenniskoleelever, föräldrar och folk som bara i största allmänhet är irriterade på att man vill riva en fungerade idrottsanläggning som sysselsätter drygt 700 barn och 3000 motionärer varje vecka – för att anlägga en park.
Via protestlistor, tidningsartiklar, radio- och TV-nyheter, politiker- och tjänstemanna-lobbying har det visat att ingenting är omöjligt!

Officiellt är planerna fortfarande detsamma – Stockholms Tennishall ska flyttas. Stadshagens Idrottsplats är senaste budet – men buden har varit många under åren och vi har lärt oss under åren att i politik- och stadstjänstemannavärlden kan saker och ting ändras på två nanosekunder – och det gör dom…

Just därför skulle det inte förvåna oss om vi år 2026 får möjlighet att fira hallens 50-årsjubileum på samma plats där den en gång byggdes. Det gäller bara att övertyga de som styr och ställer om vansinnet med att riva en populär tennisanläggning.
Tennishallen är fullbelagd alla månader på året – nästan dygnet runt.